Android Cep Telefonlarında Virüs Nasıl Temizlenir?

Android Cep Telefonlarında Virüs Nasıl Temizlenir?

Android Cep Telefonlarında Virüs Nasıl Temizlenir?
Android Cep Telefonlarında Virüs Nasıl Temizlenir?

Uygulamalar, oyunlar ve internet sitelerinden cep telefonuna virüs bulaşabiliyor. Yavaş çalışma, donma, uygunsuz reklamların çıkması ve kişisel bilgilerin çalınması cep telefonunda virüsün olduğuna işarettir. Farklı yöntemler uygulayarak virüsleri temizleyebilirsiniz.

Android Cep Telefonuna Bulaşan Virüsler Nasıl Anlaşılır?


Bilgisayarlara bulaşan virüsler çoğalır ancak Android ve İOS işletim sistemlerine ait cihazlarda böyle bir şey görülmedi. Teknik anlamda düşünecek olursak, cep telefonlarına kolay kolay virüs bulaşmaz. Aşağıdaki belirtileri inceleyerek cep telefonuna virüs bulaşıp bulaşmadığını anlayabilirsiniz.

Yüksek İnternet Kullanımı


Cep telefonuna bulaşan virüs arka planda çalışarak, bilgileri aktarmaya çalışır. Yüksek internet kullanımını anlamak için mobil internet paketini kontrol edin.

Yavaşlama Ve Donma


Mesajlaşma uygulamalarını kullanırken ve arama yaparken yavaşlama ya da donma olabilir.

Uygunsuz Reklamlar


Bir uygulamayı kullanırken reklamların çıkması normal olarak karşılanır. Cep telefonunu kullanmadığı halde çeşitli uygunsuz reklamlar açılıyorsa, bu durum virüsün habercisidir.

Yüksek Fatura Ve Kontör (TL) Kullanımı


Kullandığınız paketin dışında fatura geliyor ve kontörleriniz kısa süre içerisinde bitiyorsa cep telefonunuza virüs bulaşmış olabilir. Bazı virüsler arka planda çalışarak kişilere mesaj atabilir ve interneti kullanabilir.

Bilinmeyen Uygulama Ve Oyunlar


Hayatı kolaylaştırmak ve eğlenmek için oyun ya da uygulama yüklemiş olabilirsiniz. Cep telefonunu açtınız ve ekranda bilmediğiniz oyun ya da uygulama varsa hemen kaldırın. Bunlar virüs tabanlı sahte oyun ve uygulamalardır.

Çabuk Biten Şarj Ve Cep Telefonunun Isınması


Uzun süre oyun oynamak şarjı çabuk bitirdiği gibi cihazın ısınmasına da neden olabiliyor. Telefon ile oyun oynamıyor ve aktif olarak kullanmadığınız halde, ısınıyor ve şarjı bitiyorsa bunun nedeni virüs olabilir.

Android Cep Telefonlarında Virüs Temizleme


Android cep telefonuna ait yukarıdaki belirtilerden birisi varsa, virüsleri temizlemek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Sahte Oyun Ve Uygulamaları Kaldırın


Cep telefonunda kullanılmayan ve bilinmeyen oyun ya da uygulama varsa, bunlar virüs tabanlı sahte yazılımlardır. Ayarlar, uygulamalar ve bildirimler kısmına girerek kaldırabilirsiniz. Böylece virüsü de silmiş olursunuz.

Düzenli Virüs Taraması Yapın


Telefon yöneticisi ya da cihaz bakımı gibi bir uygulama varsa çalıştırın. Virüs taraması, kullanılmayan dosyalar, kapatılmayan uygulamaları kapatarak cihazınızı optimize edebilirsiniz. Norton, AVG, Kaspersky ve Avast gibi en iyi virüs programlarından yardım alarak virüs taraması yapabilirsiniz.

Cep Telefonunu Fabrika Ayarlarına Geri Döndürün


Sahte yazılımları kaldırma ve virüs taraması işe yaramadıysa, cep telefonunu fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Tüm bilgi ve veriler silineceğinden, telefonda yer alan bilgi, resim, müzik, video ve tüm belgeleri yedek almanızda fayda var.

Ayarlar, sistem, yedekle ve geri yükle ya da, ayarlar, genel yönetim, sıfırla, fabrika ayarlarına geri dön seçeneğini kullanarak cep telefonunu sıfırlayarak fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

Virüsleri Cep Telefonundan Engelleyin


Virüs bulaştıktan sonra yukarıdaki adımları uygulayarak kurtulabilirsiniz. Bu durumun maddi veya manevi kayıpları olabilir. Bir daha virüs bulaşmaması için güvensiz sitelere girmeyin. Bilmediğiniz oyun ve uygulamaları indirmeyin. Virüs programı kullanın ve cihazınızı sürekli güncel tutun.

Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: